Název | Množství a jednotka |
---|---|
brambory | 1 kg |
česnek | 5 stroužků |
sádlo | cca 1 lžíce |
sůl |
Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Poklademe na sádlem vymazaný pekáč nebo plech, osolíme a potřeme prolisovaným česnekem, promícháme. Pečeme necelou půlhodinku dozlatova.
Podáváme jako přílohu k masům nebo jen tak samostatně jako rychlou večeři.
Postup: Na dno pekáčku rozložíme vymačkané kyselé zelí. V 1 dl studené vody rozmícháme... zobrazit recept
Postup: Hovězí plecko nakrájíme na tenké plátky, na několika místech nařízneme a... zobrazit recept
Postup: Na každou porci potřebujeme asi 3-4 plátky knedlíku. Knedlík nakrájíme na... zobrazit recept
Postup: suroviny1 vaničkový tvaroh2 až 3 jablka - raději nakyslejší1 ks tavený sýr2... zobrazit recept
Postup: Okurky oloupeme, a buďto rozmixujeme nebo nastrouháme na struhadle.... zobrazit recept
Žloutky: zbylé žloutky dáme do porcelánového hrníčku a zalijeme lžičkou oleje. Chléb: nejlépe je uložený do chlebovky, přikrytý utěrkou. K chlebu můžeme přidat rozkrojené jablko, vydrží déle vláčný. Tvaroh: tvrdý tvaroh se... zobrazit článek
Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...